Το Συνδικατο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Φαρσάλων καταγγέλει την δολοφονική επίθεση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Το  Συνδικατο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Φαρσάλων καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση που έγινε χθες από ακροδεξιές φασιστικές ομάδες ενάντια σε φοιτητές μέλη φοιτητικών οργανώσεων στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.

Επίσης, καταγγέλλουμε την προκλητική στάση των αστυνομικών δυνάμεων που έριξαν χημικά στους φοιτητές, αφήνοντας τα φασιστοειδή να σουλατσάρουν ανενόχλητα, να επιτίθονται στους φοιτητές με καδρόνια, πέτρες και πυρσούς μπαινοβγαίνοντας στο ΕΠΑΛ.

Οι φασιστικές ομάδες ποτισμένες με μίσος απέναντι στους αγώνες για τα προβλήματα, με την κάλυψη της νεολαίας της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που χαιρέτησε με ανακοίνωσή της την επίθεση ενάντια στους φοιτητές, νομίζουν ότι μπορούν να ξαναβγούν από τις κρυψώνες τους για να τραμπουκίζουν, να απειλούν και να εγκληματούν απέναντι στους φοιτητές, τους εργαζόμενους, απέναντι σε καθέναν που διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα, ένα καλύτερο αύριο για τον εργαζόμενο λαό.

Οι φασιστικές, ναζιστικές ομάδες είναι ξεκάθαρα το μακρύ χέρι του συστήματος. «Βγάζουν σπυράκια» με είδους διεκδικήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων.

Για τέτοιου είδους ομάδες ισχύει μόνο ό,τι απαιτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και το σύστημα. Θέλουν τους φοιτητές και τους εργαζόμενους φοβισμένους και απομονωμένους για να κάνουν εύκολα τη βρωμοδουλειά τους τα αφεντικά των φασιστοειδών.

Το εργατικό και φοιτητικό κίνημα έχει έρθει πολλές φορές αντιμέτωπο με το φασισμό και τις δολοφονικές επιθέσεις. Πάντα όμως κατάφερε να νικήσει τους φασίστες. Μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού μπορεί να βάλει τέλος σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες και να απομονώσει τους φασίστες.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Φαρσάλων  στέκεται στο πλευρό των φοιτητών που δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση των φασιστικών ταγμάτων στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.

Καλούμε τα σωματεία και  όλους τους οικοδόμους στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων  να πάρουν μαζικά μέρος και να δώσουν  απάντηση στους φασίστες ότι έχουμε τη δύναμη να τους απομονώσουμε, να τους νικήσουμε για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνοντας ότι:  «Οι εργάτες αγωνίζονται και νικούν και οι φασίστες μυξοκλαίνε και επιστρέφουν στα λαγούμια τους».

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος Αποστόλης Αναγνώστου  

Ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Δημακόπουλος