Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την καταβολή επιχορήγησης στις επιχειρήσεις (εκτός των αγροτικών εκμεταλλεύσεων) από τον “Ιανό”

Η με αριθ. Πρωτ:.111822 ΕΞ 2021/14-09-2021 Εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών «Παροχή διευκρινήσεων για την εφαρμογή του ν.4797/2021.

β) Η με Αριθμ. 115629/21-09-2021 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών «Καθορισμός επιχορήγησης των πληγέντων από τις πλημμύρες της 17ης έως και 20ης Σεπτεμβρίου 2020 στον Δήμο Φαρσάλων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας» ΦΕΚ 4364/2021.

Μετά την έκδοση των σχετικών αποφάσεων και σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ.: 1964/2021 Ανακοίνωσης της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας , ενημερώνουμε τα κάτωθι:

Α) Οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη θεομηνία «Ιανός» και κατέθεσαν φάκελο με δικαιολογητικά για αποζημίωση στην Π.Ε Λάρισας, προκειμένου να εξοφληθούν στο ποσοστό που καθορίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, καλούνται να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Υπεύθυνη Δήλωση προς τη ΠΕ Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής που να αναφέρει ότι: « Ως νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης μου δεν αποζημιώνομαι από άλλον φορέα για τις ζημιές της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4797/2021δ. για τις καταστροφές από τη θεομηνία του ΙΑΝΟΥ» (Εκδίδεται και ηλεκτρονικά από το www.goy.gr με κωδικούς taxis).

2. Υπεύθυνη Δήλωση προς τη ΠΕ Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής που να αναφέρει ότι: « Ως νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης μου δηλώνω ότι δεν υπάρχει ασφαλιστικό συμβόλαιο για τις ζημιές από τη θεομηνία του ΙΑΝΟΥ ή Βεβαίωση της ασφαλιστικής εταιρίας στην οποία εμφανίζεται το συνολικό ύψος αποζημίωσης που έλαβε ή πρόκειται να λάβει ο δικαιούχος.

3. Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας τελευταίου τριμήνου (Εκδίδεται και ηλεκτρονικά από το www.goy.gr με κωδικούς taxis).

4. Γενικό Πιστοποιητικό από το Γ.Ε.Μ.Η. τελευταίου τριμήνου, όπου προβλέπεται.

5. Πιστοποιητικό ισχύουσας εκπροσώπησης της εταιρείας από το Γ.Ε.Μ.Η. τελευταίου τριμήνου, όπου προβλέπεται.

6. Έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού της δικαιούχου επιχείρησης (IBAN), καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο ανήκει.

7. Άδεια λειτουργίας της επιχείρησης ή λοιπές άδειες που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο.

8. Λοιπά δικαιολογητικά, όπως νομιμοποιητικά έγγραφα, τιμολόγια, κ.λπ., τα οποία καθορίζονται από τη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής.

Επισημαίνουμε ότι η Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Οικονομικών μπορεί να ζητήσει από τις επιχειρήσεις επιπρόσθετα δικαιολογητικά, στο πλαίσιο ελέγχου νομιμοποίησης των δικαιούχων.

Β) Η προσκόμιση των ανωτέρω δικαιολογητικών θα γίνεται μέχρι και την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Φαρσάλων (Δημαρχείο Φαρσάλων Πατρόκλου 3, Φάρσαλα-αρμόδια υπάλληλος Βούλα Μπαλαμπάνη τηλ. επικοινωνίας 24913 50133).