Επιστροφή…στο τρέξιμο με τον “8ο Αχίλλειο Άθλο” ημιμαραθώνιο

Με απουσία ενός χρόνου, – λόγω κορονοϊού –  και με καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε χθες ο ημιμαραθώνιος «8ος Αχίλλειος Άθλος» στα Φάρσαλα, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 300 στις δύο κατηγορίες των 21,1 χλμ, και των 5,2 χλμ.

Ομαδική δρομέων και διοργανωτών των Φαρσάλων

Ομαδική του ΣΜΝΛ

Μεγάλη ήταν η προσφορά και φέτος του συνδιοργανωτή Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, που συμμετείχε με τους περισσότερους αθλητές στον αγώνα και τον πρόεδρο τους κ. Απόστολο Γούλα να είναι παρών και να τρέχει από την “γέννηση” του αγώνα, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η αυξανόμενη συμμετοχή της Φαρσαλινής ομάδας δρομέων του «Farsala Running Team», που στήριξαν έμπρακτα τον αγώνα στον τόπο τους.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του “8ου Αχίλλειου Άθλου” Χρήστος Μπασαγιάννης με τον Πρόεδρο του ΣΜΝΛ Απόστολο Γούλα

Από νωρίς το πρωί οι αθλητές συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Απιδανού για να παραλάβουν το νούμερα από εθελοντές της οργανωτικής επιτροπής, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα κατά της διάδοσης του κορονοϊού. Η εκκίνηση δόθηκε για τον ημιμαραθώνιο στις 9:00 το πρωί και στις 9:45 για τον αγώνα των 5,2 χιλιομέτρων.

Δείτε βίντεο

Η επίσημη προσκεκλημένη του Δήμου Φαρσάλων Ασημίνα Ιγγλέζου

Πρώτος στον ημιμαραθώνιο των 21,2 χλμ. αναδείχθηκε ο αθλητής του Κένταυρου Βόλου, Δημήτρης Φράγκος με χρόνο 1:20:44, δεύτερος ο Φαρσαλινός Θωμάς Μουτκανάς με 1:21:26 και τρίτος ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου/ΑΟ Μαγνησίας Ζήσης Τσουρέλης με 1:23:02.

Ο νικητής του “8ου Αχίλλειου Άθλου” Δημήτρης Φράγκος

Δεύτερος ο Φαρσαλινός Θωμάς Μουτκανάς

Στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η Φωτεινή Σβάρνα, αθλήτρια της ομάδας “SANTA RUNNING TEAM”  με χρόνο 1:41:10, δεύτερη η Τζουλιάνα Μαγρίζου του ΣΜΝΛ με 1:43:13 και τρίτη η αθλήτρια από τα Γρεβενά Ανδριάνα Δρουδάκη με χρόνο 1:47:27. Επίσημη προσκεκλημένη του Δήμου Φαρσάλων φέτος, ήταν η Ασημίνα Ιγγλέζου, η οποία τερμάτισε στην 16η θέση στην κατηγορία των γυναικών με χρόνο 2:03:58.

Στον αγώνα των 5,2 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε ο Αθανάσιος Σκόρδας (ΔΡΟΜΕΙΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ -ΣΔΥΚ) με χρόνο 19:41, δεύτερος ο Ντέβις Μολίκο (TRIAS KATERINI) με 19:48 και τρίτος ο Δημήτρης Βλιώρας (ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ) με 20:01. Στις γυναίκες πρώτη η Ελένη Οικονόμου με 20:54 (ΛΑΡΙΣΑ), δεύτερη η Δήμητρα Πουλούλη (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου) με 24:24 και τρίτη η Ιωάννα Τσιγάρα (ΓΣ ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ) με χρόνο 24:48.

Σημαντικό ρόλο για την διεξαγωγή του αγώνα είχε η οργανωτική επιτροπή, η συνδρομή δημοτικών υπαλλήλων, η κοινότητα Φαρσάλων, πλήθους εθελοντών συλλόγων και ιδιωτών και τοπικών φορέων, όπως το Αστυνομικό Τμήμα, το Κέντρο Υγείας, η ΕΟΔΥΑ και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, για τη διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και των γιατρών του αγώνα της κ. Βάσω Αετοπούλου, του κ. Στέφανου Λαζαρίδη και του φυσικοθεραπευτή κ. Βασ. Καραδήμα, ο οποίος με την ομάδα του, προσέφερε αποκατάσταση στους αθλητές που το χρειάζονταν μετά το πέρας του αγώνα.

Ακολούθησαν οι απονομές από τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Φαρσάλων κ. Κων/νο Δαμιανό, τους αντιδημάρχους κ.κ. Σοφία Χατζηπλή, Ευαγγελία Χαμορούσου, τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ κ. Νίκο Γκατζογια, την πρόεδρο ΔΗΚΕΦΑ κ. Βαϊτσα Αρσενοπούλου καθώς και εκπροσώπων των χορηγών του αγώνα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 8ος Αχίλλειος Άθλος τελούσε υπό την συνδιοργάνωση του Δήμου Φαρσάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ και της ΕΟΣΛΜΑΥ.