Από την οικία του Γερμανού Πρέσβη Κέλλας: «Η νέα γερμανική ηγεσία να συμβάλλει στην ενότητα της ΕΕ»

Σε δήλωση για τις γερμανικές εκλογές προχώρησε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας Γερμανίας, ΒουλευτήςΝ. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από την οικία του Γερμανού Πρέσβη Ernst Reichel, όπου ήταν προσκεκλημένος με αφορμή την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, έπειτα από τη μετάδοση των exit polls,δήλωσε:

«Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για τη Γερμανία, στο “τιμόνι”της οποίας θα βρεθεί νέος καγκελάριος, μετά από 16 χρόνια ηγεσίας της Άνγκελα Μέρκελ. Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν ότι σχηματίζεται νέα κυβέρνηση συνεργασίας. Εύχομαι τα συμμετέχοντα πολιτικά κόμματα να ηγηθούν της χώρας τους έχοντας ως όραμα την ισορροπημένη ανάπτυξη της Ευρώπης.

Για την Ελλάδα, όπως και για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, οι εκλογές στη μεγαλύτερη οικονομία της Ένωσης αφορούν στο κοινό μας μέλλον. Η προάσπιση του κοινωνικού κράτους δικαίου, η άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών, η διαχείριση του μεταναστευτικού, η ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων, η αμυντική ολοκλήρωση και η σταθερότητα στις γειτονικές περιφέρειες και στον κόσμο, συνθέτουν τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις των επόμενων χρόνων, τις οποίες οφείλουμε να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε ομότροπα.

Οι Γερμανοί εταίροι μας οφείλουν να συμβάλλουν στην ομοθυμίακαι την ενότητα της ΕΕ».