Ο καιρός της Παρασκευής

Για την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις πρωινές ώρες στα νότια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Οι βόρειοι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν με ένταση 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, όμως θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα ως προς τις ελάχιστες τιμές της στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και γρήγορα μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με λίγες αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και τις πρωινές ώρες βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην πυρόπληκτη Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα νότια. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα στα νότια τις πρωινές ώρες βόρειοι-βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ανατολικά θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα νότια τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς, στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα ηπειρωτικά, βόρειοι-βορειοδυτικοί στα πελάγη, 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασίαθα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα ηπειρωτικά η μέγιστη θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 26 με 28 βαθμούς.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο την ημέρα βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.