Στα έργα αποκατάστασης από τον «Ιανό» ο δήμαρχος Φαρσάλων

Περιοδεία σε περιοχές του δήμου Φαρσάλων που πριν από έναν χρόνο «χτυπήθηκαν» από τον «Ιανό», προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Ο κ. Εσκίογλου μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Νίκο Γούσιο, βρέθηκε στο Ευϋδριο όπου γίνονται έργα στην παλαιά κοινότητα αλλά και στο πρώην δημαρχείο Ενιπέα, το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές από την πλημμύρα. Είδε επίσης τις αντιπλημμυρικές και αποστραγγιστικές εργασίες τόσο στο Μικρό όσο και στο Μεγάλο Ευϋδριο, καθώς και στα Πυργάκια. Το κόστος αποκατάστασης των υδραυλικών υποδομών και της οδοποιίας στις παραπάνω περιοχές – συμπεριλαμβανομένου και του Πολυνερίου – ανέρχεται σε 221.387,63 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., ενώ για το δημαρχείο και την κοινότητα σε 36.290,33 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Εν συνεχεία ο δήμαρχος Φαρσάλων μετέβη στην Υπέρεια. Εκεί, επισκέφθηκε το σχολείο και το κοινοταρχείο όπου το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 47.500 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο κ. Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά την πρόοδο των εργασιών στις περιοχές που προ ενός περίπου έτους υπέστησαν καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι εργολαβίες εξελίσσονται κανονικά και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει κι αυτή στην Υπέρεια για το σχολείο και το κοινοτικό κτήριο.

Έχουμε μέσα σε λίγους μήνες κάνει πολύ σημαντικά βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά το πλήγμα του «Ιανού», ενώ βρίσκεται και σε εκκρεμότητα το αίτημά που έθεσα και στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στα Φάρσαλα, αλλά και στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, για επιπρόσθετη χρηματοδότηση ώστε να υλοποιηθούν και άλλα απαραίτητα έργα. Με τα έργα αυτά αλλάζουμε την ποιότητα ζωής στα χωριά μας που πέρασαν δύσκολες στιγμές».