Κόκκαλης σε Βορίδη: «Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Δαμάσι  – επιτομή της κοροϊδίας»

Ως «προκλητικά επικοινωνιακή» χαρακτηρίζει την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Δαμάσι, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Βασίλης Κόκκαλης.

Με αναφορά του προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, ο κ. Κόκκαλης τονίζει πως η κατεδάφιση των ακατάλληλων κτηρίων που είχε ζητηθεί από καιρό, έγινε επιλεκτικά μόνο στο Δαμάσι, ενόψει της έλευσης του κ. Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η αναφορά: «Ο βουλευτής Λάρισας, Κόκκαλης Βασίλειος, καταθέτει στον Υπουργό Εσωτερικών, ως Αναφορά δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας larissanet σχετικά με την κατάσταση διαβίωσης των κατοίκων των σεισμόπληκτων περιοχών και δη του Μεσοχωρίου, και ζητά να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα των σεισμόπληκτων του Μεσοχωρίου Ελασσόνας, καθώς και να δοθούν εξηγήσεις για την καθυστέρηση στην ικανοποίηση τους.

Με αναφορά που κατατέθηκε στις 9-8-2021 ζητούσαμε την απομάκρυνση των μπάζων από τα ετοιμόρροπα κτίσματα και την άμεση κατεδάφισή τους, στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ελασσόνας και Τυρνάβου καθώς και την άμεση διεκπεραίωση των διαδικασιών χορήγησης των αποζημιώσεων στους κατοίκους. Η κυβέρνηση αντέδρασε επιλεκτικά και για την ακρίβεια μόνο Δαμάσι, ενόψει της προκλητικά επικοινωνιακής επίσκεψης του Πρωθυπουργού. Πλην όμως στην Μεσοράχη, την οποία δεν επισκέφθηκε κανείς, οι κάτοικοι θίγουν μείζονος σημασίας ζητήματα, τα οποία δεν διευθετήθηκαν ακόμη με ευθύνη της Πολιτείας, μεταξύ των οποίων και η απομάκρυνση των μπάζων και η κατεδάφιση των κόκκινων κτιρίων.

Επίσης, συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη διαβίωσή τους στη συγκεκριμένη δομή, τα επιδόματα των 600 ευρώ για τις μικροεπισκευές και την αποζημίωση των οικοσκευών, που δεν έχουν δοθεί σε όλους τους κατοίκους του χωριού, ακόμη δε και για ζητήματα αυτονόητα, όπως για εξωτερικές βρύσες στην δομή, για παροχή φωτισμού, για την καθαριότητα., που θα έπρεπε να ήταν λυμένα, όμως εκκρεμούν ακόμη».