«Για ακόμα μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπαίζει τους νέους»

Τα δωρεάν 50 GB που έταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκηςαπό τη ΔΕΘ στους έφηβους 15 – 17 ετών ως κίνητρο για να τους πείσει να εμβολιαστούν τελικά ήταν μόνο για τρεις μήνες, όπως και η επιδότηση των 1.200 ευρώ σε νέους 18 – 29 ετών τελικά ήταν ένα υπάρχον πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, βάσει του οποίου οι εργαζόμενοι θα παίρνουν 100 ευρώ επιπλέον τον μήνα για έξι μήνες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει άλλωστε δηλώσει πριν γίνει πρωθυπουργός από το ίδιο βήμα και με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Με ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία». Και αφού τον ενδιαφέρει η επικοινωνία, μόλις αντιλήφθηκε την έντονη δυσαρέσκεια για αυτή την «τσιγκουνιά», που προσκρούει σε κάθε λογική, οι τρεις μήνες έγιναν πέντε.

Μα καλά, αυτός ο ακριβοπληρωμένος Αμερικανός επικοινωνιολόγος, o κ. Σταν Γκρίνμπεργκ, που δίνει «φιλικές» συμβουλές στον πρωθυπουργό, δεν καταλαβαίνει να του πει ότι ο εκνευρισμός των παιδιών που αναρωτιούνται πώς στο καλό θα καταναλώσουν 50 GB σε τρεις μήνες δεν θα κατευναστεί με το να γίνουν οι τρεις μήνες πέντε; Ότι νόμιζαν και είχαν καταλάβει, όπως όλοι μας, το αυτονόητο, ότι δηλαδή θα είχαν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα gigabyte αυτά τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς;

Ο άνθρωπος αυτός, που τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία και που κατά τ’ άλλα κυβερνά αυτή τη χώρα, μόλις πριν λίγους μήνες έδινε στους νέους 18 – 25 ετών χαρτζιλίκι 150 ευρώ για να τους πείσει να εμβολιαστούν,χωρίς να τους δίνει τη δυνατότητα να ξοδέψουν αυτά τα χρήματα όπως θέλουν. Ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα και αποζημιώσεις για αγρότες που έχασαν τις περιουσίες τους στις φωτιές του καλοκαιριού, ενώ το σύστημα τελικά απορρίπτει τις αιτήσεις αν κάποιος δεν έχει πάνω από δώδεκα στρέμματα ελιές και αν δεν έχει δηλωμένους εργάτες στο ΙΚΑ και επίσης όσοι έχασαν ζώα από τη φωτιά δεν αποζημιώνονται για αυτά αν δεν είναι δηλωμένοι αγρότες.

Τουλάχιστον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι συνεπής ως προς αυτό. Όλα τα «δωράκια» και οι παροχές που ανακοινώνει θριαμβευτικά κρύβουν από πίσω ένα μεγάλο «αλλά». Σαν τους αστερίσκους στα συμβόλαια υγείας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών ένα πράγμα. Πάλι καλά που στους αστερίσκους για τα δωρεάν GB δεν έβαλε και περιορισμούς ως προς σε ποιες ιστοσελίδες και εφαρμογές θα μπορούν να μπαίνουν τα παιδιά για να τα ξοδέψουν. Μάλλον δεν θα το σκέφτηκε, αλλιώς νομίζωότι θα το έβρισκε καταπληκτικό σαν ιδέα.