Καιρός: τοπικές βροχές, βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας

Για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια, από τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα, οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις βραδινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα ανατολικά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και βορειοανατολικοί στα ανατολικά, με την ίδια ένταση. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι, με ένταση στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι, 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές στην Θράκη, στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες, στη Θεσσαλία και βαθμιαία στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο, ενώ κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και τις Σποράδες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης το βράδυ στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.