Αφιέρωμα στον ένα χρόνο από τον «Ιανό» και στη βαμβακοκαλλιέργεια σήμερα στη «Θεσσαλική Γη»

Αφιέρωμα στον ένα χρόνο από τον φονικό και καταστρεπτικό «Ιανό» θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη (21-9-2021), στο πρώτο μέρος, η τηλεοπτική εκπομπή «Θεσσαλική Γη» του «Astra tv», που θα μεταδοθεί ζωντανά στις 22:30 και την οποία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και συνεκδότης της «ΑγροΕκφρασης» Χρήστος Αθανασιάδης.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, θα μιλήσουν και θα τοποθετηθούν πληγέντες αγρότες, που βίωσαν οι ίδιοι τις συνέπειες από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020, αναλύοντας το τι βοήθεια εισέπραξαν μέχρι σήμερα, τι εκκρεμότητες και ελλείψεις  υπάρχουν σε αποζημιώσεις και ενισχύσεις και κυρίως αν πραγματοποιήθηκαν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να μην επαναληφθούν οι περσινές τραγικές καταστάσεις.

 

Παράλληλα, στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, θα αναλυθεί η πορεία της αγοράς στο βαμβάκι (όπου λόγω τεχνικού προβλήματος δεν κατέστη δυνατόν να γίνει την προηγούμενη Τρίτη) καθώς και τα συμπεράσματα από το 2ο Πανελλαδικό Συνέδριο για το Βαμβάκι που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.        

Καλεσμένοι στο πρώτο μέρος της εκπομπής  είναι οι:

  • Νίκος Γούσιος, πρόεδρος της Κοινότητας Μ. Ευύδριο Φαρσάλων και αντιπρόεδρος του Α.Σ. «Ενιπέας» Φαρσάλων 
  • Σωκράτης Αλειφτήρας, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κατωχωρίου Φαρσάλων και  εκπρόσωπος τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) 
  • Αναστάσιος  Δραχμάνης, πρόεδρος ΤΟΕΒ Φαρσάλων
  •  Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΝΚ)
  • Κώστας Τέλιος, αγρότης από Καρδίτσα
  • Γιώργος Ζώγας, πρόεδρος του Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού «ΝΗΕΣ» Μαγνησίας

Καλεσμένοι στο δεύτερο μέρος της εκπομπής  είναι οι:

  • Μωχάμεντ Νταράουσε, Προϊστάμενος του Εθνικού Κέντρου βάμβακος
  • Αθανάσιος Μπαντής, γεωπόνος-ειδικός αναλυτής 

Επισημαίνεται ότι οι φίλοι αγρότες, πέραν της περιφέρειας Θεσσαλίας, μπορούν να βλέπουν ζωντανά την εκπομπή μέσω ίντερνετ στο: www.astratv.gr, επιλέγοντας το LIVE, στο facebook: astratv καθώς και στο facebook: Αθανασιάδης Ε. Χρήστος