Ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου της Λάρισας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης

Την ολοκλήρωση του εσωτερικού οδικού δακτυλίου της Λάρισας σε συνδυασμό με αναπλάσεις στην παρόχθια ζώνη του Πηνειού ποταμού  ενέκρινε η Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που συνεδρίασε σήμερα με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα  Αγοραστού.

«Εγκρίναμε σήμερα,  στη συνεδρίαση της Επιτροπή Αξιολόγησης του προγράμματος  Αντώνης Τρίτσης,  ένα  σημαντικό έργο που είχε αιτηθεί ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης με στόχο την βιώσιμη αστική ανάπτυξη  και αναζωογόνηση της Λάρισας. Το Υπουργείο Εσωτερικών και ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Στέλιος Πέτσας, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία,  έδωσε νόημα στον Α Βαθμό Αυτοδιοίκησης με το μεγάλο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης  που δίνει τη δυνατότητα  στους Δήμους να εκπονήσουν σχέδια  ώστε οι πόλεις να αλλάξουν, να αναγεννηθούν και να συγχρονιστούν με την εποχή και τις ανάγκες των  πολιτών. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που μπορούμε να πετύχουμε  με το πρόγραμμα Αντώνης  Τρίτης, που αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 12, 4 εκατομμυρίων ευρώ  περιλαμβάνει τα εξής:

– “Ολοκλήρωση εσωτερικού δακτυλίου Λάρισας”: Αφορά στην πλήρη ανακατασκευή τμημάτων οδών, συνολικού μήκους περίπου 4.175μ, ποδηλατόδρομομήκους 660 μ. και διαμόρφωση  τεσσάρων κυκλικών κόμβων.

“Ανάπλαση Παρόχθιας ζώνης Πηνειού ποταμού κατά μήκος της εσωτερικής κοίτης της πόλης”: Αφορά την ανάπλαση παραπήνειας περιοχής, με διαδρομή για πεζούς και ποδήλατο συνολικού μήκους περίπου 2.000μ και έκταση των διαμορφωμένων πλατωμάτων περίπου 1.280 μ2.

“Διάνοιξη της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου από Αβέρωφ έως Φαρσάλων και της οδού Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας) από Φιλίππου έως Κραννώνος”: Αφορά τη διαπλάτυνση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στο τμήμα μεταξύ των οδών Φαρσάλων και Αβέρωφ, συνολικής έκτασης 1.670,27 τ.μ. και διαπλάτυνση οδού Τσιόγκα(πρώην Καλλιθέας) στο τμήμα μεταξύ της οδού Φιλίππου έως την συμβολή της με την οδό Κραννώνος,συνολικής έκτασης 3.556,99 τ.μ.​