Έρχεται η Πανσέληνος του Καλαμποκιού

Πότε η Πανσέληνος Σεπτεμβρίου που είναι γνωστή και ως Φεγγάρι του Καλαμποκιού, θα εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό.
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, καθώς σύντομα θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό.

Επίσης, η Πανσέληνος Σεπτεμβρίου είναι γνωστή και ως Φεγγάρι του Καλαμποκιού, καθώς ονομάζεται έτσι από τους Ινδιάνους της Αμερικής.

Συγκεκριμένα, στην αρχαιότητα οι λαοί δεν χώριζαν το χρόνο σε μήνες, αλλά με βάση τις Πανσελήνους κι έτσι τα φεγγάρια ονομάζονταν ανάλογα με τις γεωργικές εργασίες ή τις δραστηριότητες που σχετίζονταν με τη συγκεκριμένη περίοδο.

Χαρακτηριστικά, η Πανσέληνος του Ιανουαρίου ονομαζόταν Φεγγάρι του Λύκου. Του Φεβρουαρίου λέγεται Φεγγάρι του Χιονιού, του Μαρτίου Φεγγάρι του Σκουληκιού (τότε εμφανίζονται τα πρώτα πτηνά που τρέφονται με σκουλήκια), του Απριλίου καλείται Ροζ Φεγγάρι από ένα μικρό λουλούδι που ανθίζει στη Βόρεια Αμερική και του Μαΐου λέγεται Φεγγάρι του Λουλουδιού, αφού τότε η φύση είναι σε πλήρη άνθιση.

Τον Ιούνιο ανατέλλει το Φεγγάρι της Φράουλας, από τη συγκομιδή των φρούτων, του Ιουλίου λέγεται Φεγγάρι της Αστραπής, από τις δυνατές καλοκαιρινές μπόρες, του Αυγούστου Φεγγάρι του Οξύρρυγχου, του Οκτώβρη Φεγγάρι των Κυνηγών, του Νοέμβρη Παγωμένο Φεγγάρι και του Δεκέμβρη Κρύο Φεγγάρι.