Νέα αίθουσα στο κέντρο της Λάρισας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών

Η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που εφαρμόζει ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων

Μια νέα αίθουσα στο κέντρο της Λάρισας για την εύκολη πρόσβαση και εξυπηρέτηση των υποψηφίων οδηγών διαμόρφωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο μεγάλος όγκος αιτήσεων που είχαν συσσωρευτεί λόγω της πανδημίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που εφαρμόζει το νέο σύστημα ηλεκτρονικής κράτησης τόσο για τις πρακτικές όσο και τις θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επισκέφτηκε την πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα που λειτουργεί από την προηγούμενη εβδομάδα στο χώρο του Κέντρου Επιμόρφωσης της Περιφέρειας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας Χρήστο Καλομπάτσιο, την  Προϊσταμένη Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Λάρισας Δέσποινα Παπαδοπούλου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης ν. Λάρισας Νίκο Οικονόμου. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Κώστας Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Παραδώσαμε μια νέα πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα, στο κέντρο της πόλης στο χώρο του Κέντρου Επιμόρφωσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας (πρώην Κτηνιατρείο) στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Καρδίτσης για τις θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών. Η αίθουσα διαθέτει δεκαπέντε οθόνες αφής, σύστημα επιτήρησης και πληροί όλες τις προδιαγραφές που θέτει το Υπουργείο Μεταφορών. Από την προηγούμενη Δευτέρα με τη λειτουργία της νέας αίθουσας αυξάνεται ο αριθμός των υποψηφίων κατά 70 άτομα την ημέρα και συνολικά το μήνα επιπλέον εφτακόσιοι υποψήφιοι μπορούν να δίνουν θεωρητικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης. Με τον τρόπο αυτό επιλύουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού αιτήσεων λόγω της πανδημίας και εξυπηρετούμε καλύτερα και πιο γρήγορα τους πολίτες. Ευχαριστώ τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Λάρισας που εργάστηκε γρήγορα και αποτελεσματικά για να αποδοθεί η αίθουσα τους υποψηφίους. Συνεργαζόμαστε άριστα με τις σχολές οδηγών και δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους υποψηφίους να εξετάζονται στο κέντρο της πόλης, με εύκολη πρόσβαση και δωρεάν παρκινγκ στο χώρο, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται εκτός του αστικού ιστού στην παλιά αίθουσα στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών που επίσης παραμένει σε λειτουργία. Στο χώρο του ΚΕΚ λειτουργούν επίσης άλλες δυο σύγχρονες αίθουσες για τις θεωρητικές εξετάσεις των χειριστών μηχανημάτων και για την επιμόρφωση των υπαλλήλων της Περιφέρειας.


Νίκος Οικονόμου, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης ν. Λάρισας: «Εδώ και μια εβδομάδα ξεκίνησε η λειτουργία της δεύτερης αίθουσας θεωρητικών εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης και πλέον πιστεύουμε ότι είναι θέμα μόνο λίγων εβδομάδων να αποσυμφορηθεί ο μεγάλος όγκος αιτήσεων που είχαν συσσωρευτεί και να επιλυθούν τα προβλήματα που είχε προκαλέσει η πανδημία και η αλλαγή της νομοθεσίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά στον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, ο οποίος είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων  των διπλωμάτων οδήγησης και της εκπαίδευσης των υποψηφίων οδηγών. Πάντα έχει να προσφέρει και να δίνει λύσεις. Με τη νέα αίθουσα δεν πρόκειται ξανά να έχουμε πρόβλημα συμφόρησης για τις θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης. Πρόκειται για μια πολύ καλή λύση καθώς είναι εύκολα προσβάσιμη για ανθρώπους που δεν έχουν μέσο να μετακινηθούν μέχρι το Μηχανολογικό. Ξεκινήσαμε την εύρυθμη λειτουργία της και σε άριστη συνεργασία με την Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουμε προχωρήσει σε ηλεκτρονικό προγραμματισμό για την επιλογή της μέρας και της ώρα που οι υποψήφιοι θα δώσουν θεωρητικές εξετάσεις. Ένα σύστημα που προωθεί το Υπουργείο πανελλαδικά και το οποίο εφαρμόζουμε ήδη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στη Λάρισα και λειτουργεί εξαιρετικά».

Δέσποινα Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Λάρισας: «Σας καλωσορίζουμε στη νέα αίθουσα που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της πριν μια βδομάδα. Η νέα αίθουσα αντιμετωπίζει το πρόβλημα της συσσώρευσης αιτήσεων υποψηφίων οδηγών και  έχει το πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης. Παράλληλα είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που εφαρμόζουμε ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων τόσο στην πρακτική εξέταση όσο και στη θεωρία. Δίνεται η δυνατότητα στις σχολές οδήγησης να επιλέγουν την ημέρα και την ώρα πρακτικής και θεωρητικής εξέτασης ώστε να διευκολύνονται οι υποψήφιοι. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια, ένα όραμα που υλοποιείται με την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη και την άριστη συνεργασία που έχουμε τις σχολές οδηγών. Είμαι βέβαιη ότι όλοι θα το αγκαλιάσουν και θα το εκτιμήσουν.

Δείτε το βίντεο: