Κέλλας: «Μεγάλη η προσφορά των Μικρασιατών στην ανάπτυξη της χώρας»

«Η ιερή μνήμη των συμπατριωτών μας, που εξολοθρεύθηκαν και διώχθηκαν λυσσωδώς από το τουρκικό κράτος, είναι πάντα ζωντανή και την τιμούμε χωρίς να ξεχνούμε ότι πρόκειται για ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας,με αφορμή τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, προσθέτοντας:

«Υποκλινόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στο θάρρος των εθνομαρτύρων και ιερομαρτύρων που θυσιάστηκαν προστατεύοντας τη μικρασιατική γη και τη διαρκή παρουσία του ελληνισμού σε αυτήν επί 30 αιώνες.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους Έλληνες όλης της γηςκαθώς και με τους Αρμενίους και τους Ασσυρίους, εις βάρος των οποίων το τουρκικό κράτος διέπραξε επίσης γενοκτονίες, καθώς και με όλους τους πολίτες του κόσμου που αναγνωρίζουν την ιστορική πραγματικότητα και καταδικάζουν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Προσευχόμαστε υπέρ του έθνους και της πατρίδας μας στον Άγιο Εθνοϊερομάρτυρα Χρυσόστομο Μητροπολίτη Σμύρνης και στους μαρτυρήσαντες Άγιους Αρχιερείς Αμβρόσιο Μητροπολίτη Μοσχονησίων, Προκόπιο Μητροπολίτη Ικονίου, Γρηγόριο Μητροπολίτη Κυδωνίων και Ευθύμιο Μητροπολίτη Ζήλων.

Εκτιμούμε τη μεγάλη προσφορά των Μικρασιατών προσφύγων και των απογόνων τους στην ανάπτυξη της χώρας μας.

Πορευόμαστε στο σύγχρονο διεθνές σύστημα με πίστη στις δυνάμεις μας, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο καιπροσήλωση στην ειρηνική διευθέτηση των διεθνών διενέξεων, έχοντας ως στόχους μας τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία της περιφέρειάς μας».