Ιάπωνας ισχυρίζεται ότι κοιμάται 30 λεπτά την ημέρα τα τελευταία 12 χρόνια

Ο Daisuke Hori, ένας 36χρονος άνδρας από την Ιαπωνία, έχει περάσει τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύοντας το μυαλό και το σώμα του να λειτουργεί με όσο το δυνατόν λιγότερο ύπνο. Ισχυρίζεται ότι κοιμάται μόλις 30 λεπτά την ημέρα και δεν κουράζεται καθόλου.

Νιώθετε ότι δεν υπάρχουν αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα και ότι προτιμάτε να αποφεύγετε τον ύπνο για να μπορείτε να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν; Λοιπόν, έτσι είναι μάλλον οι περισσότεροι άνθρωποι, αλλά λίγοι από εμάς κάνουν πράξη αυτή την ιδέα. Ο Daisuke Hori είναι ένας τέτοιος άνθρωπος. Ισχυρίζεται ότι μείωσε τον ημερήσιο χρόνο ύπνου του από περίπου 8 ώρες την ημέρα σε μόλις 30 λεπτά, χωρίς να υποστεί καμία από τις σοβαρές παρενέργειες που σχετίζονται με τη στέρηση ύπνου. Είναι ο πρόεδρος της “Japan Short-sleeper Association” και τώρα διδάσκει σε άλλους πώς να μειώσουν τον ημερήσιο χρόνο ύπνου τους, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή.

Ο Daisuke Hori παρουσιάστηκε πρόσφατα σε μια δημοφιλή ιαπωνική τηλεοπτική εκπομπή, όπου μίλησε για το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα ύπνου του. Προφανώς, πάντα ένιωθε ότι οι 16 ώρες που ήταν ξύπνιος μέσα στην ημέρα ήταν απλά ανεπαρκείς για να κάνει όλα τα πράγματα που ήθελε κάθε μέρα. Κάποια στιγμή άρχισε να ερευνά και να πειραματίζεται με τη μείωση της καθημερινής ρουτίνας ύπνου του, και για αρκετά χρόνια κατάφερε να πάει από τις 8 ώρες σε μόλις μισή ώρα ύπνου, ενώ παρέμενε υγιής και ενεργητικός.

Η πρόκληση

Επειδή τα 30 λεπτά ύπνου δύσκολα ακούγονται βιώσιμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, οι παραγωγοί της τηλεοπτικής εκπομπής προκάλεσαν τον Hori να παρουσιάσει την καθημερινή του ρουτίνα στην κάμερα για μια περίοδο τριών ημερών. Εκείνος δέχτηκε να τον ακολουθεί ένα τηλεοπτικό συνεργείο και κατάφερε να τα βγάλει πέρα με μόλις 30 λεπτά ύπνου, μερικές φορές και λιγότερο από αυτό, την ημέρα.

Την πρώτη ημέρα, ο Daisuke σηκώθηκε στις 8 το πρωί. Πρώτα πήγε στο γυμναστήριο, μετά διάβασε βιβλία, έγραψε μερικά άρθρα για μια εβδομαδιαία στήλη, έπαιξε βιντεοπαιχνίδια και στη συνέχεια βγήκε να συναντήσει μερικούς φίλους για δείπνο. Αφού έφαγε, έφτιαξε μερικά μικρά βίντεο σχετικά με τη ρουτίνα του ύπνου, για το κανάλι του στο YouTube. Μετά έφαγε άλλο ένα γεύμα, έκανε κάποιες δουλειές στο σπίτι και συνομίλησε με ανθρώπους στο διαδίκτυο.

Γύρω στις 2 τα ξημερώματα, ήρθε τελικά η ώρα για ύπνο, μόνο που πρόλαβε να κοιμηθεί περίπου 26 λεπτά πριν ξυπνήσει, χωρίς καν να χρειαστεί ξυπνητήρι. Ντύθηκε και πήγε για σερφ με μερικούς φίλους στη μέση της νύχτας, πριν πάει στο γυμναστήριο και τελικά επιστρέψει στο σπίτι.
Κατά τη διάρκεια του τριήμερου τεστ, ο Daisuke Hori πέρασε τις νύχτες του παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και mahjong, πηγαίνοντας για σερφ και κάνοντας παρέα με τους φίλους του.

Οι τηλεθεατές ήταν πιο περίεργοι για το πώς ο 36χρονος κατάφερε να καταπολεμήσει την υπνηλία μετά το φαγητό, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να αντισταθούν στην υπνηλία που προκαλείται από τις αυξήσεις της ινσουλίνης. Ο Hori είπε ότι όντως νυστάζει και ο ίδιος, αλλά φρόντισε να καταναλώσει καφεΐνη για να μην αποκοιμηθεί μέχρι να πέσει και πάλι το επίπεδο της ινσουλίνης στο φυσιολογικό.

Ακόμη και μετά την παρουσίαση της ασυνήθιστης ρουτίνας ύπνου του στην εθνική τηλεόραση, πολλοί δεν πείστηκαν ότι κοιμόταν μόλις 30 λεπτά την ημέρα τα τελευταία 12 χρόνια. Ανέφερε μεν ότι μείωσε την καθημερινή περίοδο ύπνου του σταδιακά για πολλά χρόνια, αλλά και πάλι, είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς…

Πηγή: ethnos.gr