Η Άννα Βαγενά για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κα Άννα Βαγενά σχετικά με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, αναφέρει τα εξής:

Το 2015, όταν πήραμε την κυβέρνηση, ήταν ένα νέο ρομαντικό παιδί. Τώρα είναι ένας ώριμος, θυμωμένος άντρας, που ζητάει τη διακυβέρνηση της χώρας για να ξαναφέρει την κοινωνική δικαιοσύνη, αυτή που έχει ισοπεδώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κρατάω από την ομιλία του τα εξής σημεία:

Στην προοδευτική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στις επόμενες εκλογές με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν θέση σαν υπουργοί άνθρωποι από την κοινωνία, αυτοί που την κράτησαν όρθια στα χρόνια της κρίσης. Από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από την εκπαίδευση, από τον αγροτικό κόσμο, από τη μικρομεσαία τάξη. Όχι οι εκλεκτοί πορφυρογέννητοι του επιτελικού κράτους.

Γι’ αυτό δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και για κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Να πάψει επιτέλους ο εναγκαλισμός των κομμάτων με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Και να καταργηθεί ο στρατός των μετακλητών και των υπέρογκων μισθών των goldenboys.

Και μόνο αυτά να κάνει όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση, θα έχει κάνει ένα μεγάλο καλό σε αυτόν τον τόπο και στις επόμενες γενιές. Εγώ εμπιστεύομαι απόλυτα ότι θα τα πραγματοποιήσει.