Χαμόγελα για την επιστροφή στα θρανία

Χαμόγελα για την επιστροφή στα θρανία

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο “Ε”)

Του Γ. Γκαντέλου

Μια ιδιαίτερη χρονιά ξεκίνησε χθες στην χώρα και κατ΄επέκταση σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες της επαρχίας Φαρσάλων. Από πολύ νωρίς διευθυντές και εκπαιδευτικοί τακτοποιούσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε να υποδεχθούν τους μαθητές για την έναρξη των μαθημάτων και για την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού, που φέτος όπως και πέρυσι πραγματοποιήθηκε με αντιπροσωπεία μαθητών λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Οι αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση διευθυντών με τους Ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών και στη συνέχεια ο Ιερέας επισκέφθηκε όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, που παρευρίσκονταν οι λοιποί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Φαρσάλων, βρέθηκε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, προκειμένου να τελέσει τον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά 2021-22. Στον αγιασμό του σχολείου παρευρέθηκε επίσης και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κα. Ζιάκα Βασιλική.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος είχε επισκεφθεί να τελέσει τον Αγιασμό στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Φαρσάλων.

Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Ευυδρίου Λόφου

Τηρώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Δημοτικό Σχολείο Ευυδρίου Λόφου.

Ο Δ/ντης του Σχολείου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεγάλου Ευυδρίου κ. Νικόλαος Γούσιος ευχήθηκαν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς καλή καιδημιουργική σχολική χρονιά με υγεία .