Ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες οι αποζημιώσεις για το έγγειο κεφάλαιο των πληγέντων της επαρχίας Φαρσάλων.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για φυσικές καταστροφές κ.Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο είχε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας Ν.Δ. κ.Χρήστος Καπετάνος.

Ο κ.Καπετάνος ενημερώθηκε από τον κ.Τριαντόπουλο για την πορεία των πληρωμών και την εξόφληση των πληγέντων από τον «ΙΑΝΟ» της επαρχίας Φαρσάλων.

Την άλλη εβδομάδα θα βγει η σχετική ΚΥΑ και πολύ σύντομα θα γίνει η πληρωμή των ανθρώπων που επλήγησαν (λάστιχα, πομόνες, υλικό κεφάλαιο κλπ.).

Κατόπιν, ο κ.Καπετάνος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο, όπου συζήτησαν για την ολοκλήρωση των αποζημιώσεωνστο φυτικό κεφάλαιο που έγινε σε χρόνο γρηγορότερο του αναμενομένου.

Κατόπιν αυτών ο κ.Καπετάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Είναι η πρώτη φορά που μια τόσο μεγάληφυσική καταστροφή όπως ο «Ιανός»αντιμετωπίζεται τόσο γρήγορα και άμεσα από την Κυβέρνηση.

Οι αποζημιώσεις των αγροτών για το φυτικόκεφάλαιο έχουν ήδη καταβληθεί σε χρόνο ρεκόρ,σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει.

Την άλλη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ για τους δικαιούχους σε έγγειοκεφάλαιο (λάστιχα, πομόνες, χωματουργικά κλπ) και κατόπιν θα γίνει η πλήρης εξόφληση.

Σημαντική η συνδρομή στην όλη διαδικασία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Φαρσάλων.

Αποζημιώσεις που τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ δίνονταν σε δύο και τρία χρόνια ή δεν δίνονταν και καθόλου, αποδίδονται στους δικαιούχους έγκαιρα και δίκαια από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».