Καιρός: νεφώσεις και τοπικές βροχές την Παρασκευή

Για την Παρασκευή, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις Σποράδες και την Εύβοια, κατά τόπους έντονες στην αρχή της ημέρας και βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο ασθενείς και πρόσκαιρα από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι, 4 με 6 και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα ανατολικά μικρής διάρκειας καταιγίδα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κατά τόπους στη Θράκη, στην ανατολική Μακεδονία και στη Χαλκιδική, τις πρωινές ώρες, με σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δυτικοί-βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στις Σποράδες και στην Εύβοια κατά τόπους έντονες στην αρχή της ημέρας. Από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 – 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ, από το μεσημέρι στα ανατολικά, έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, σε όλη την χώρα, βαθμιαία όμως στα δυτικά και στα βόρεια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα βόρεια ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 έως 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο και στη δυτική Πελοπόννησο και καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται την νύχτα. Στην υπόλοιπη χώρα, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στη Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ και βόρειοι στα ανατολικά, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.