Με έπαινο τιμήθηκε το 1ο ΓΕΛ Φαρσάλων για τους Φιλέλληνες αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης

Με έπαινο βραβεύτηκε το 1ο ΓΕΛ Φαρσάλων στον μαθητικό διαγωνισμό με θέμα: «Ο Φιλελληνισμός, η συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδος και στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2021 και της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το διαγωνισμό διοργάνωνε η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό και το Μουσείο Φιλελληνισμού, που κατόπιν αξιολόγησης των 37 συμμετοχών, τίμησε με έπαινο το σχολείο των Φαρσάλων για την προσπάθεια και συμμετοχή.

Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι: “Συγχαίρουμε τους νικητές του διαγωνισμού και ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την επιμελή προσπάθειά τους και το χρόνο που αφιέρωσαν για να δημιουργήσουν ένα αξιοθαύμαστο υλικό, που τιμά τους Αγωνιστές της Επανάστασης και τους Φιλέλληνες, και τους χιλιάδες ανθρώπους διεθνώς που εμπνεύστηκαν από τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, και έθεσαν τις βάσεις των αξιών οι οποίες οδήγησαν κατά τον 20ο αιώνα στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση”. Και πρόσθεσαν ότι: “Όλες οι προτάσεις παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συγχαίρουμε τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την προσπάθειά τους”.

Από την πλευρά του, το 1ο ΓΕΛ Φαρσάλων αναφέρει: “Το 1ο ΓΕΛ Φαρσάλων συγχαίρει την ομάδα των μαθητών η οποία διακρίθηκε λαμβάνοντας τον πρώτο έπαινο στο μαθητικό διαγωνισμό της εταιρείας για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό με θέμα: «Ο Φιλελληνισμός, η συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδος και στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση», υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Φούφα Χρυσούλας”

Οι 6 (έξι) πρώτοι νικητές του διαγωνισμού (οι οποίοι θα λάβουν και από ένα Η/Υ) είναι οι εξής:

1. Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών (Γ΄ Γυμνασίου)
2. Εκπαιδευτήρια Δούκα (Γυμνάσιο)
3. 13ο Γυμνάσιο Αθηνών (Β’3 Γυμνασίου και μαθητής Β΄ τάξης, Κωστούλας Παναγιώτης)
4. 8ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών (Στ’1)
5. Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph (Γαλλικό και Αγγλικό τμήμα)
6. IΔΣ Παιδαγωγική-Birds (Δημοτικό)

Παράλληλα, αποφασίσθηκε να βραβευθούν με έπαινο και οι ακόλουθες συμμετοχές:

7. 1ο Λύκειο Φαρσάλων
8. Ομάδα Φιλελληνισμού των μαθητών Λυκείου του Ζωγραφείου Σχολείου (Ιωάννινα)
9. 1ο Γυμνάσιο Σερρών (Β΄ Γυμνασίου)
10. 7o Γυμνάσιο Καβάλας (Γ’ Γυμνασίου)
11. Ιδιωτικό Λύκειο Ώθηση (Β’  Λυκείου, μαθήτρια Χαρά Κουκά)
12. 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών Γενναδείου και Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης

Η τελετή απονομής των βραβείων θα λάβει χώρα στις αρχές Οκτωβρίου 2021.

Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Γ.Γ.