Ο καιρός της Δευτέρας

Τοπικές βροχές προβλέπονται τη Δευτέρα στη δυτική, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, καθώς και στο νότιο Ιόνιο και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ και τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη μέχρι 29 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 και από το βράδυ έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται προδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου και μόνο στις βορειότερες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στις Κυκλάδες 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη 07/09 

Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7, στο Αιγαίο τοπικά 8 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Στα δυτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 24 – 27 βαθμούς Κελσίου.