Κέλλας: «Η Λάρισα και η ανάπτυξή της υπεράνω κομμάτων»

«Η επέτειος απελευθέρωσης της Λάρισας από τον τουρκικό ζυγό είναι μία λαμπρή μέρα για την πόλη μας και τους απανταχού Λαρισαίους, την οποία γιορτάζουμε κάθε χρόνο με περηφάνεια και προσδοκίες για το μέλλον.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο του εορτασμού απελευθέρωσης της Λάρισας από τους Τούρκους (1881), προσθέτοντας:

«Τιμούμε τις θυσίες όλων όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας: τους Λαρισαίους και Θεσσαλούς επαναστάτες που δεν λύγισαν απέναντι στον Τούρκο δυνάστη επί 458 χρόνια και τον ένδοξο Ελληνικό Στρατό που εισήλθε θριαμβευτικά στην πόλη στις 31 Αυγούστου 1881.

Υποκλινόμαστε στην ιερή μνήμη των προγόνων μας που αντιστάθηκαν στη σκλαβιά και διατήρησαν αναλλοίωτη την εθνική μας συνείδηση.

Δεν ξεχνάμε ότι η ενσωμάτωση της Λάρισας και της Θεσσαλίας στον εθνικό κορμό ενίσχυσε σημαντικά το Ελληνικό Κράτος και συνετέλεσε καθοριστικά στην απελευθέρωση της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Η ιστορία του τόπου μας αποτελεί εφόδιο στο κοινό μας μέλλον. Ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και κομματικές τοποθετήσεις, οφείλουμε να εργαζόμαστε αδιάλειπτα και εναρμονισμένα για την ανάπτυξη της Λάρισας και την ευημερία των ανθρώπων της.

Η Λάρισα συνιστά την καρδιά της ελληνικής επικράτειας και είναι απαραίτητο να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των δημόσιων πολιτικών και του σχεδιασμού εκείνων που τις χαράσσουν.

Χρόνια πολλά!».