Αλλάζει ο καιρός από σήμερα το βράδυ

Για το Σάββατο, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπονται τοπικές βροχές, αρχικά στην κεντρική Μακεδονία, κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι στα δυτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές στα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα θα φθάσουν τους 28 με 30 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ, βαθμιαία ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές, με τοπικές βροχές που τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα την ημέρα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται, αρχικά στα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, στη δυτική και κεντρική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων από τα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες, στην Εύβοια και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, πλην της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το βράδυ στα δυτικά βόρειοι, με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, της τάξης των 5 με 6 βαθμών Κελσίου και οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν τους 24 με 25 βαθμούς στα δυτικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 25 με 27 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.