Γιόρτασαν τον Άγιο Μάμα στο Χαλίκι Ασπροποτάμου

Και φέτος γιόρτασαν στο Χαλίκι Ασπροποτάμου, την εορτή του Αγίου Μάμα Προστάτη των Κτηνοτρόφων, μια εορτή που σηματοδοτεί την αναχώρηση των κοπαδιών για τα χειμαδιά και το τέλος του καλοκαιριού για τους βλάχους.

Σε υψόμετρο 1.160 μέτρων χθες στην πλατεία του χωρίου, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χαλικίου “Ο ΤΡΑΠΟΣ”, διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά, γιορτή τιμώντας την μνήμη του Αγίου Μάμα Προστάτη των Κτηνοτρόφων. Μια εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον τοπικό κτηνοτροφικό σύλλογο.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Θεία Αρχιερατική λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητου, στον Ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής και συνεχίστηκαν με παραδοσιακό φαγητό που μοίρασε δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους, ο σύλλογος στην πλατεία του χωριού κάτω από τα πλατάνια, ενώ ακολούθησε δημοτικό τραγούδι από την ορχήστρα του Χαλικιώτη Δημητρίου Λεβέντη.

Παρόντες στην γιορτή μεταξύ άλλων ήταν, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μετεώρων κ.κ. Μπατανίκας Νικόλαος, Τσίκαρος Δημήτριος, ο Πρόεδρος Χαλικίου Αλέξανδρος Κίτσιος, ο Πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Χαλικίου κ. Δημήτριος Μητρίτσιος, ο Πρόεδρος Καλλιρόης κ. Κώστας Αγγέλης και ο πρώην πρόεδρος της Διευρυμένης Κοινότητας Ασπροποτάμου κ. Βουρλίτσης Δημήτριος.