Άναψε η “Φλόγα της Αγάπης” στα Φάρσαλα

Στα Φάρσαλα και στο χώρο του ΚΑΠΗ που πραγματοποιήθηκε η χθεσινή τακτική αιμοδοσία και διοργάνωσε ο τοπικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Φαρσάλων, άναψε συμβολικά και φέτος η φλόγα της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών της αγάπης.

Οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, στην προσπάθειά τους να διαδώσουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, διοργανώνουν κάθε χρόνο την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, με στάσεις σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό την μεταλαμπάδευση του μηνύματος της προσφοράς αίματος, προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Για 19η συνεχή χρονιά η “Φλόγα της Αγάπης” περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα, με εκκίνηση από την Αθήνα και στην συνέχεια από το Ξυλόκαστρο (εκεί απ’ όπου ξεκίνησε γεννήθηκε η ιδέα από τον τοπικό σύλλογο πριν από 19 χρόνια) και θα καταλήξει στις 15 Οκτωβρίου στα Χανιά, περνώντας νωρίτερα από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Φέτος, όπως και πέρυσι, λόγω των μέτρων διασποράς κατά του κορονοϊού, δεν έγινε η λαμπαδηδρομία όπως γινόταν άλλοτε στην πόλη, παρά μόνο συμβολικά έγινε η αφή της φλόγας σε εξωτερικό χώρο του ΚΑΠΗ, που διεξάγονταν η τακτική αιμοδοσία.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η τακτική μηνιαία αιμοδοσία του συλλόγου που συγκέντρωσε 52 μονάδες αίματος, και θα προωθηθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για τις ανάγκες των ασθενών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Φαρσάλων αναφέρονται τα εξής: “Και σημερινή αιμοδοσία 52 αιμοδότες μας έδωσαν ζωή με το αίμα τους. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και σαν σύλλογος αισθανόμαστε σιγουριά παίρνουμε δύναμη γιατί γνωρίζουμε ότι σε κάθε κάλεσμα μας έχουμε ανταπόκριση από ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας. Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας έγινε και η αφή της φλόγας της 19ης πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών. Σε λιτή εκδήλωση λόγω των μέτρων του covid παρουσία των αιμοδοτών, της δημοτικής αρχής των γιατρών και νοσηλευτών της αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λάρισας που ήταν στην σημερινή αιμοδοσία μας τιμήσαμε την φλόγα της κορονίδας του εθελοντισμού, της εθελοντικής αιμοδοσίας. Αισθανόμαστε υπερήφανοι σαν σύλλογος που για 19 συνεχή χρόνια η φλόγα περνά και ανάβει στη πόλη μας”.

Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων κ. Κων/νος Δαμιανός, η Αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ κ. Νίκος Γκατζόγιας, ο δημοτικός σύμβουλος Κων/νος Μπρόζος, το μέλος της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Κων/νος Βαρακλιώτης, η Πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου Φαρσάλων κ. Σούλα Λούκουτου, μέλη του Δ.Σ. και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν. Λάρισας.