ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας: “Κανείς εργαζόμενος χωρίς μισθό και με επισφαλή θέση εργασίας”

Σε ανακοίνωση του τμήματος υγείας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

Οι άστοχες και επικίνδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας γίνονται πυκνότερες και διχάζουν καίρια τον λαό μας. Δε νοείται να χάνει κάποιος την δουλειά του γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να συζητήσει και τελικά να πείσει τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητά τον καθολικό εμβολιασμό, ειδικά των εργαζομένων στις υγειονομικές δομές και τις δομές φροντίδας. Οι απειλές όμως και οι εκβιασμοί δείχνουν τη λογική που οι κυβερνώντες προσεγγίζουν το πρόβλημα. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση εντείνει τις προσπάθειές της ώστε το μήνυμα του εμβολιασμού να γίνει κατανοητό από όλους.

Αυτές οι περίπου 10.000 θέσεις που θα «αδειάσουν» – μεταξύ των οποίων 265 στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας -, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την αλλαγή της φυσιογνωμίας και τελικά της υπόστασης του Δημόσιου Ε. Σ. Υ.

Όνειρο της κυβέρνησης των νεοφιλελεύθερων είναι ένα νοσοκομείο με εργολάβους, με νοικιασμένους εργαζόμενους και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.

Απαιτούμε από το υπουργείο Υγείας – με τον καινούριο ακροδεξιό υπουργό – και τις τοπικές διοικήσεις των δομών Υγείας:

ΚΑΝΕΙΣ εργαζόμενος να μην μείνει χωρίς μισθό και με επισφαλή θέση εργασίας.