Ο καιρός της Τετάρτης

Για την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στην δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα, με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα δυτικά και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μέχρι το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι-βορειοδυτικοί, που το βράδυ θα ενισχυθούν τοπικά στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται, με εξαίρεση περιοχές της Πελοποννήσου, λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ, τοπικά βόρειοι, με την ίδια ένταση. Από το μεσημέρι, στα νότια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ, από το απόγευμα στην Κρήτη τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4-6 μποφόρ, με ενίσχυση από το απόγευμα στα 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη
Για την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στην δυτική Ελλάδα, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες, έως τις μεσημβρινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, στο βόρειο Αιγαίο, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια και από το απόγευμα στα βορειοανατολικά, καθώς και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και από το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασίαθα σημειώσει μικρή πτώση. Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 30 με 32 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.