«Να ανακοινωθεί άμεσα το σχέδιο αναπλήρωσης των κενών των 230 μη εμβολιασμένων στα νοσοκομεία της Λάρισας» ζητά ο Κόκκαλης

«Να ανακοινωθεί άμεσα το σχέδιο αναπλήρωσης των κενών που αφήνουν στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας οι συνολικά 230 εργαζόμενοι μη εμβολιασμένοι» ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με επείγουσα αναφορά του στον υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη.

Αναλυτικά η αναφορά του κ. Κόκκαλη επικαλείται δημοσίευμα της ΕΡΤ Λάρισας, σύμφωνα με το οποίο δημοσιοποιείται ο αριθμός των ανεμβολίαστων εργαζομένων του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, που από σήμερα τίθενται σε αναστολή εργασίας και ζητά να δοθεί στην δημοσιότητα το σχέδιο του Υπουργείου για την αναπλήρωση των ελλείψεων και κενών που προκύπτει από την μη παροχή εργασίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα περί τους 230 ανέρχονται οι εργαζόμενοι στα δυο δημόσια νοσοκομεία της Λάρισας, και δη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο οι ανεμβολίαστοι αντιστοιχούν στο 10% περίπου του συνόλου του προσωπικού. Πρόκειται για 12 από τους 480 γιατρούς, 98 από τους 930 νοσηλευτές και 30 διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Στο Γενικό Νοσοκομείο καταγράφονται 99 εργαζόμενοι, 9 γιατροί, 50 νοσηλευτές και 40 διοικητικοί, σε σύνολο 960 εργαζομένων. Παρά το γεγονός όμως, ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων διαβεβαιώνουν ότι δεν θα διαταραχθεί η λειτουργία τους, εντούτοις σοβαρές ενστάσεις εκφράστηκαν από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων και Κέντρων Υγείας του Ν. Λαρίσης Αθαν. Αθανασιάδης, και δη για το γενικό νοσοκομείο, το οποίο λειτουργεί εδώ και χρόνια με ελλιπές προσωπικό και η αναστολή θα χειροτερέψει δραματικά την κατάσταση.

Δεδομένου ότι οι ανωτέρω αριθμοί των εργαζομένων σε κομβικές θέσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είναι ικανοί ώστε με βεβαιότητα να διαταράξουν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, καθώς η απώλεια τόσων εργαζομένων θα δημιουργήσει δυσχέρειες στην κάλυψη των εφημεριών και σε όλες τις λειτουργίες των κλινικών, των ΤΕΠ, των προγραμματισμένων χειρουργείων κλπ.

Παρίσταται ανάγκη το Υπουργείο να παράσχει στην δημοσιότητα το σχέδιο που έχει εκπονήσει για την συνέχιση της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας των νοσοκομείων.

Επισυνάπτεται το σχετικό δημοσίευμα.

Παρακαλούμε για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου για την άμεση επίλυση και δρομολόγηση των ανωτέρω και σχετική ενημέρωσή μας.»