Ο καιρός της Τρίτης

Την Τρίτη στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων αλλά και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βορειοανατολικά όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και την Θράκηαναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, με βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα βόρεια υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων αλλά ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας και την ανατολική Πελοπόννησοπροβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται την Τετάρτη 01/09 αρχικά σε όλη τη χώρα, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα δυτικά και τα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά με μέγιστες τιμές τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.