«Κώστας Χατζηκωνσταντίνου: Ο Γιώργος Ακριβούλης αρνείται στους συνδημότες του το δικαίωμα της διασκέδασης»

Κατά τη διάρκεια το Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Χατζηκωνσταντίνου απάντησε στο ερώτημα του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιώργου Ακριβούλη σχετικά με την διαφωνία του για τις προγραμματισμένες θερινές εκδηλώσεις που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε, μεταξύ άλλων,  τα εξής: «Σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν και σε όσες θα πραγματοποιηθούν τηρούνται αυστηρά οι διατάξεις που προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας για την πανδημία.

Σχετικά με τη θέση του δημοτικού συμβούλου ότι όμοροι Δήμοι ακύρωσαν εκδηλώσεις ενώ ο Δήμος Κιλελέρ τις πραγματοποιεί τον ενημερώνουμε  ότι οι εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν σε όμορους Δήμους δεν αφορούν σε συναυλίες όπως είναι αυτές που εμείς διοργανώνουμε. Ας μας επιτρέψει να έχουμε  κι εμείς ως Δημοτική Αρχή την κοινωνική ευαισθησία που ο ίδιος, παραπλανητικά,  επικαλείται για το άτομό του.

Όσον αφορά το κόστος των συναυλιών για το οποίο «κόπτεται και διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» ο δημοτικός σύμβουλος ενημερώνουμε τους πολίτες ότι οι 44.000 Ευρώ, από το συνολικό ποσό των 50.000 ευρώ που θα κοστίσουν οι τρεις συναυλίες των καταξιωμένων κι πανελληνίως γνωστών καλλιτεχνών, προέρχονται από χορηγίες. Ο Δήμος Κιλελέρ θα επιβαρυνθεί μόνο  με 6.000 Ευρώ περίπου για τις τρεις συναυλίες που θα γίνουν στη Νίκαια, τον Πλατύκαμπο και το Κιλελέρ.

Αγνοεί, εκτός πολλών άλλων ο δημοτικός σύμβουλος, ότι οι χορηγίες διατίθενται από επιχειρήσεις σε  Δήμους  για την προβολή τους σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Ο Δήμος Κιλελέρ προφανώς και δεν μπορεί να τις διαθέσει (τις χορηγίες) ως επιχορήγηση σε σωματεία όπως άστοχα και πέραν κάθε λογικής ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος. Η ανεδαφική πρότασή του καταδεικνύει πρόδηλα την παντελή έλλειψη γνώσεων λειτουργίας τόσο των αρχών των Δήμων όσο και των σωματείων. Να τον ενημερώσω επίσης (γιατί ούτε αυτό το γνωρίζει ο  όψιμος αθλητικός παράγοντας)  ότι οι επιχορηγήσεις συνολικού ποσού 22.000 που  δόθηκαν στους αθλητικούς συλλόγους δόθηκαν από τα έσοδα του Δήμου και σε καμία περίπτωση από χορηγίες επιχειρήσεων.

Είμαι πεπεισμένος ότι το δημοτικό συμβούλιο αλλά και το σύνολο των δημοτών δεν ασπάζεται τις θέσεις του αλλά τον κατανοεί λόγω της  παντελούς  άγνοιας του σχετικά με τη οργάνωση πολιτιστικών και ευρύτερου ενδιαφέροντος εκδηλώσεων.

Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, ο δημοτικός σύμβουλος προφανώς αρνείται στους συνδημότες του το δικαίωμα της διασκέδασης. Πόσο μάλλον όταν αυτή παρέχεται δωρεάν. Προφανώς αγνοεί ότι το εισιτήριο σε συναυλίες ανάλογου μεγέθους είναι περίπου 20 Ευρώ. Μάλλον δεν  έχει πάει ποτέ σε συναυλίες για να το γνωρίζει. Προφανώς αρέσκεται να διασκεδάζει, όπως είναι βεβαίως δικαίωμα του, με άλλα θεάματα που προσφέρονται σε πίστες και όχι σε συναυλιακούς χώρους.

Να του θυμίσουμε επίσης ότι ο Δήμος Κιλελέρ, επί σειρά ετών, στήριξε τα τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα. Ας κάνει τον κόπο να δει τα προγράμματα των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού από το 2016 μέχρι και σήμερα. Τότε ίσως καταλάβει το μέγεθος τους ατοπήματος που διέπραξε επικαλούμενος αστήρικτες θέσεις.

Κύριε δημοτικέ σύμβουλε, διοργανώνουμε συναυλίες γιατί αυτές επιτρέπει η πολιτεία, όπως κάνει για παράδειγμα ο όμορος,  πολυπληθέστερος, Δήμος Λαρισαίων. Πάντα αυστηρά τηρώντας τα πρωτοκόλλα που προβλέπονται για τον covid. Είμαι σίγουρος ότι αγνοείς το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν  μια σειρά από εκδηλώσεις (θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικά,  παιδικά κ.λπ) στα περισσότερα χωριά του Δήμου.

Πριν εκτεθείς ξανά δημόσια και μας υποχρεώσεις να επιχειρηματολογούμε για τα αυτονόητα, κάνε έναν κόπο.  Ενημερώσου!