Να μη γίνει η Γιορτή Χαλβά φέτος αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Φαρσάλων

Τη μη διεξαγωγή της φετινής Γιορτής Χαλβά αποφάσισε χθες Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο Φαρσάλων κατά πλειοψηφία, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου έδωσε στο σώμα στοιχεία σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην περιοχή, εξηγώντας πως οι αποφάσεις λαμβάνονται με πρώτο κριτήριο την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Μεταξύ άλλων ο κ. Εσκίογλου ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην περιοχή μας είναι δύσκολη όπως και σε όλη τη χώρα. Τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή μας αλλά και οι νοσηλευόμενοι αυξάνονται από τις αρχές του μήνα. Αυτό δείχνει μία κλιμακούμενη κατάσταση, η οποία φαίνεται ξεκάθαρα και στη διαρκή αύξηση των κρουσμάτων πανελλαδικά. Την ίδια ώρα η εμβολιαστική κάλυψη δεν είναι εκείνη που οι επιστήμονες τονίζουν πως μπορεί να μας προστατέψει από το τέταρτο πανδημικό κύμα. Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά ρευστό τοπίο στο οποίο καλούμαστε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις για την ανθρώπινη ζωή.

Υπό τις παραπάνω συνθήκες, αποφασίσαμε ότι το ρίσκο θα ήταν μεγάλο για τη δημόσια υγεία και γι’ αυτό ματαιώσαμε τις εκδηλώσεις του πολιτιστικού Αυγούστου. Πράξαμε το ίδιο και με το παζάρι, όπως ακριβώς έπραξε η συντριπτική πλειοψηφία της αυτοδιοίκησης στη χώρα. Βάζοντας πάνω απ΄όλα τον άνθρωπο και ότι πολυτιμότερο έχει: Την υγεία του. Για το λόγο αυτό προτείνουμε τη μη διεξαγωγή φέτος και της καθιερωμένης Γιορτής Χαλβά».

Να μην πραγματοποιηθεί φέτος η Γιορτή Χαλβά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κων/νος Δαμιανός, Σοφία Χατζηπλή, Χρήστος Μπασαγιάννης, Δημήτρης Γούσιας, Σταύρος Κουκουλιός, Γιάννης Τριάντης, Νίκος Γκατζόγιας, Ευαγγελία Χαμορούσου, Κων/νος Μπαλατσός, Κων/νος Μπρόζος, Ιουλία Αγγελακοπούλου, Βασίλης Πατσιούρας, και Απόστολος Αναγνώστου.

Να πραγματοποιηθεί ψήφισαν οι σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Μπαμπανίκας, Κυριακή Παναγιωτοπούλου, Γιώργος Αγγελακόπουλος, Χριστόδουλος Παπαγεωργίου, Κων/να Μπένου, Μαρία Ίφου, Ευάγγελος Κατσαούνης,  Ιωάννης Λελεντζής και Ιωάννης Γκέβρος.

Απόντες από την συνεδρίαση ήταν οι κ.κ. Άρης Καραχάλιος, Κων/νος Τύμπας, Ευάγγελος Δημητρακόπουλος, Βαίτσα Αρσενοπούλου και Δέσποινα Συροπούλου.