Ε.Λιακούλη στους μαθητές: «Νικητής, είναι αυτός που πολέμησε!’

Δήλωση για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της χώρας, πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας τα εξής :

«Οι βάσεις ανακοινώθηκαν, κλείνοντας την αυλαία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην μεγάλη περιπέτεια του κορωνοϊού και των συνεπειών του στις ζωές μας, αλλά και στις ζωές των παιδιών μας.

Τα παιδιά, μέσα σε πολύ δύσκολο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον, κλήθηκαν να αγωνιστούν και συναγωνιστούν, επιχειρώντας να δουν ένα από τα όνειρά τους, να γίνεται πραγματικότητα.

Σήμερα γιορτάζουμε τα χαρμόσυνα νέα για τα παιδιά που κατάφεραν ή περίπου κατάφεραν , το στόχο τους

Ευχόμαστε καλοτάξιδα να είναι στο καινούριο ταξίδι τους , που σίγουρα θα έχει σταθμούς και δώρα, θύελλες και φουρτούνες, αλλά στο τέλος, αυτό που έχει σημασία, είναι η μεγάλη εμπειρία .

Να είναι υγιή και δυνατά, χρειαζόμαστε να φέρουν τη φρεσκάδα τους στο  προσκήνιο και μέσα από την γνώση , να ανοίξουν νέους δρόμους στην επιστήμη, την Τέχνη, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μας

Δεν ξεχνάμε ποτέ, τα παιδιά στα οποία αξίζουν «διπλά» συγχαρητήρια- τα παιδιά των σεισμόπληκτων περιοχών του νομού Λάρισας, που μέσα σε απαγορευτικές συνθήκες πάλεψαν με πείσμα και κέρδισαν ένα μεγάλο στοίχημα για τις τεράστιες ανθρώπινες δυνατότητες, μέσα στις δυσκολίες .

Δεν γνωρίζουμε, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας στη Βουλή και τις εκκλήσεις μας στην κ Υπουργό, τί γίνεται με την μοριοδότηση των παιδιών όλων των σεισμόπληκτων περιοχών,  που θα έπρεπε να έχει, προ πολλού, ανακοινωθείκαι να μην αφήνονται σε αγωνία εκατοντάδες υποψήφιοι .

Είναι και πάλι «μετεξεταστέο» το Υπουργείο Παιδείας, που δεν νοιάστηκε νωρίτερα, δεν μπόρεσε καλύτερα, δεν ανταποκρίθηκε στο χρέος του.

Ζητάμε άμεσα να μοριοδοτηθούν τα παιδιά των σεισμόπληκτων περιοχών και να εισαχθούν καθ’υπέρβαση στις σχολές επιλογής τους.

Τέλος, θέλω σήμερα, όλοι μαζί,  και κυρίως τα παιδιά που πέτυχαν το στόχο τους, να θυμηθούμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, αλλά, προς το παρόν,  δεν τα κατάφεραν, έχοντας εχθρό τους και την παρούσα Κυβέρνηση, που προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιό της , περιόρισε κατά 14.000 τους εισαχθέντες .

Στα παιδιά αυτά, εμείς όλοι μαζί, να στείλουμε ένα δικό μαςsms, που να λέει :

«Νικητής είναι αυτός που πολέμησε!  Μένουμε όλοι μαζί, στις νέες μάχες μας. Κανείς Μόνος! »