ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας: Όχι στο κλείσιμο και την συγχώνευση κλινικών και τμημάτων νοσοκομείων

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

Έκπληκτοι παρακολουθούμε την κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος για «δήθεν» επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Έχουμε έκρηξη αριθμού κρουσμάτων,  εισαγωγών, διασωληνωμένων ασθενών και, δυστυχώς, αύξηση θανάτων.

Πλήρης αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας, καλοκαιρινό αλαλούμ στα μέτρα πρόληψης, διασυρμός της χώρας στο εξωτερικό, οικτρή αναλογία για ευρωπαϊκή χώρα θανόντων ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Η εμβολιαστική προσπάθεια έχει κυριολεκτικά βαλτώσει και υστερούμε σήμερα περίπου κατά 1.000.000 εμβολιασμούς, συγκρινόμενοι με ανάλογες χώρες, όπως για παράδειγμα η Πορτογαλία.

Αντί, λοιπόν να εντείνουμε τις προσπάθειες πληροφόρησης και πειθούς, ενεργοποιώντας πλήρως την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιλέγει τη διχαστική λογική των απειλών, της στέρησης των μισθών και του εργασιακού εκβιασμού.

Πληροφορούμαστε ότι στη Λάρισα θα φτάσουν μέχρι το έσχατο σημείο διάλυσης του Ε. Σ. Υ., δηλαδή κλείσιμο κλινικών και τμημάτων και συγχώνευσή τους. Αυτή είναι μία πάγια επιδίωξη για την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας. Ειδικά για το Τ. Ε. Π. του Γενικού Νοσοκομείου τους καθιστούμε υπεύθυνους για τη εύρυθμη λειτουργία του. Λογικές κλεισίματος και λειτουργία για ολόκληρο τον μήνα ΜΟΝΟ του Τ. Ε. Π. στο Πανεπιστημιακό Γ. Ν. Λάρισας είναι όχι μόνο απαράδεκτες αλλά και πρόδηλα επικίνδυνες. Το πρόβλημα της διαχείρισης των έκτακτων περιστατικών θα γίνει εκρηκτικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο το Ε. Σ. Υ.