Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων αναφέρονται τα εξής:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων τον μήνα που διανύουμε (Αύγουστος 2021) μετά από επισκέψεις  σε παιδικές  χαρές, σε χώρους άθλησης και πρασίνου του Δήμου διαπίστωσε, όπως αποδεικνύεται και από το φωτογραφικό υλικό που έχει στη διάθεσή της, την επικινδυνότητα αρκετών από τους λιγοστούς έως ανύπαρκτους χώρους που επιλέγουν καθημερινά τα παιδιά μας για την αναψυχή και την άθλησή τους.

Οι χώροι αυτοί που φιλοξενούν καθημερινά δεκάδες παιδιά και δεν επιτρέπεται να βρίσκονται σε κατάσταση τέτοια που να μην εγγυώνται την  ασφάλειά τους. Μπορεί έως τώρα να μην έχουν υπάρξει σοβαρά ατυχήματα σε μικρά και μεγάλα παιδιά  και στους  συνοδούς τους, ωστόσο είναι ορατός ο κίνδυνος για κάτι τέτοιο.

Η εγκατάλειψη του πρασίνου σε πάρκα  σε παιδικές χαρές είναι μεγάλη, μάλιστα το γκαζόν φτάνει σε σημείο να είναι τόσο στεγνό και ξερό όπως και τα φύλλα των δένδρων  που υπάρχει ορατός και άμεσος κίνδυνος και για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Οι χώροι άθλησης για τη νεολαία είναι και αυτοί σε μεγάλο βαθμό τόσο επικίνδυνοι για τα παιδιά που αθλούνται και είναι ευτύχημα που δεν έχει συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα ως τώρα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη δημοτική αρχή  για την  εγκατάλειψή των   δημόσιων χώρων και την καλεί να αναλάβει τις ευθύνες της. Επιβάλλεται άμεσα με τις παρεμβάσεις της να φέρει τους χώρους αυτούς σε κατάσταση τέτοια που να είναι ασφαλείς για τα παιδιά και τους νέους του δήμου”.