Καιρός: ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας την Δευτέρα

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Δευτέρα, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά στις Κυκλάδες 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μ3 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ορεινά. Οι άνεμοι στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου και τα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά στις Κυκλάδες 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 και κατά τόπους στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 24 Αυγούστου

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά οπότε στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου τους 33 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου βαθμούς.