Χάλκινο μετάλλιο για τη Στελίνα Τζίλια στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων στο Καράτε

Μία ακόμη διάκριση για τον ελληνικό αθλητισμό, με την να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Νεανίδων, στην κατηγορία των -35 κιλών.

Μετά το χρυσό της Λυδίας Ξένου στην ίδια διοργάνωση, η Ελλάδα έδειξε ότι διαθέτει πλούσιο ταλέντο στο άθλημα, με την αθλήτρια του συλλόγου ΑΣΣ Καράτε Λακκώματος να αυξάνει τη… συγκομιδή των μεταλλίων για τη χώρα μας.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Καράτε

Την τρίτη θέση στα -53κ. KUMITE Νέων Γυναικών κατέκτησε η Στελίνα Τζίλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε του Τάμπερε, χαρίζοντας ακόμα ένα μετάλλιο στην Ελλάδα μετά το χρυσό της Λυδίας Ξένου στην πρεμιέρα.

Η αθλήτρια του συλλόγου ΑΣΣ Καράτε Λακκώματος ξεπέρασε τα εμπόδια των Βλασάκοβα (Σλοβακία), Αστασαουσκάιτε (Λιθουανία) και ηττήθηκε στον προημιτελικό από την Πάντσουκ. Η Ουκρανή αθλήτρια προκρίθηκε στον τελικό «τραβώντας» τη 17χρονη (2/4/2004) Ελληνίδα στα ρεπεσάζ. Εκεί η Τζίλια επικράτησε της Γιαχάβ (Ισραήλ) και στη συνέχεια νίκησε (2-1) τη Βελγίδα Μπουγκρέν στον κρίσιμο αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο.

Στους αγώνες Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς και ο Γιώργος Μπαλιώτης (-61κ.). Έπαιξε στα ρεπεσάζ όπου δέχτηκε αντικανονικό χτύπημα από τον Τούρκο Γιλντιρίμ και ο αγώνας κατακυρώθηκε υπέρ του. Όμως τραυματίστηκε στο γόνατο και δεν ήταν δυνατό να αγωνιστεί στο ματς μεταλλίου εναντίον του Ρουμάνου Τορνάτσι. Έτσι, κατέκτησε την 5η θέση, αλλά οι τρεις νίκες που πέτυχε στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της καριέρας του αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον.

Από τους υπόλοιπους εκπροσώπους της χώρας μας, ο Στέλιος Φτυλάκης (-68κ.) αποκλείστηκε στον β΄ γύρο, ενώ στον α΄ γύρο ηττήθηκαν ο Νίκος Κουζούπης (-55κ.), έπαιξε και στα ρεπεσάζ και ήταν 9ος στην τελική κατάταξη), ο Νικηφόρος Κλιάφας (-76κ), η Αριέμη Τσέτσου (-48κ.), η Αγγέλικα Σιετή (-59κ.) και η Κασσιανή Φαρμάκη (+59κ.)

Τέλος, την 11η θέση κατέκτησε το ομαδικό ΚΑΤΑ που αποτελούσαν οι Χριστίνα Παππά, Λυδία Ξένου, Μαρία Παυλίτινα.

Πηγή: newsit.gr