Στέλλα Μπίζιου: «Η αξιοποίηση του Ολύμπου θα γίνει μόνο μετά από διάλογο και με την ευρύτερη συναίνεση με τις τοπικές κοινωνίες»

Μετά από επικοινωνία με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά, η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική απόφαση θέσπισης εισιτηρίου για τις επισκέψεις στον Όλυμπο.

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) στο πλαίσιο μιας εσωτερικής διαδικασίας, έκανε μια πρόταση, που όμως δεν δεσμεύει την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την προστασία, διαχείριση και αξιοποίηση του Ολύμπου, το δε Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο καθορίζονται οι ζώνες προστασίας του Εθνικού Δρυμού, οι χρήσεις και οι περιορισμοί εντός αυτού, βρίσκεται ήδη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς υπογραφή.

Επικοινώνησα με τον κ. Αμυρά, υφυπουργό αρμόδιο για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ο οποίος με διαβεβαίωσε κατηγορηματικά πως οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την αξιοποίηση του Ολύμπου θα ληφθεί μόνο μετά από διάλογο και με την ευρύτερη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

Αυτό είναι κάτι που θα ανακοινώσει επισήμως και ο ίδιος ο υφυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην περιοχή, το προσεχές διάστημα.

Επιτέλους, ας σταματήσει η πολιτική σπέκουλα και η παραφιλολογία».