Η “διάσημη” γκορτσιά των Φαρσάλων δεν υπάρχει πια…

Τραβούσε σαν μαγνήτης, τα βλέμματα διερχομένων οδηγών όλες τις εποχές, Φαρσαλινών και μη, και γενικότερα όλων όσων διέσχιζαν το δρόμο της επαρχιακής οδού Φαρσάλων – Λάρισας.

Ο λόγος για την πιο διάσημη και πολυφωτογραφημένη γκορτσιά της περιοχής των Φαρσάλων, που δέσποζε μονάχη καταμεσής ενός αγροκτήματος στον λόφους των Χαλκιάδων, προσεγγίζοντας για τις πρώτες στροφές, την έβλεπες αντικριστά καθώς διέσχιζες την συγκεκριμένη τοποθεσία.

Τις τελευταίες ημέρες και προς έκπληξη των περισσοτέρων, η γκορτσιά δεν στέκεται αγέρωχη, όπως άλλοτε. Στο σημείο, δεν υπάρχει πια, παρά μόνο μαρτυρεί ότι υπήρχε κάτι μεσούσης της καλλιέργειας.

Πολλοί αναρωτήθηκαν τι απέγινε η γκορτσιά. Την εξήγηση έδωσε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, η ιδιοκτήτρια της καλλιέργειας, απαντώντας στα ερωτήματα πολιτών. Η ίδια σημείωσε ότι το δέντρο που βρισκόταν στο αγροτεμάχιο τους, τα τελευταία 100 χρόνια, είχε συναισθηματική, αισθητική και ιστορική αξία, για την οικογένεια της, συμπληρώνοντας όμως, ότι το αποτέλεσμα της σημερινής κατάστασής του, είναι απόρροια των τελευταίων έντονων καιρικών φαινομένων. Η ίδια προσθέτει ακόμα κάτι ελπιδοφόρο για το μέλλον λέγοντας ότι: “Το κομμάτι του κορμού που δεν έσπασε θα παραμείνει στο σημείο, με την ελπίδα ότι από 1-2 κλαδάκια θα υπάρξει νέα ζωή για την αγαπημένη μας γκορτσιά”.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία Γ.Γ.