Ξεκίνησαν οι κατ’οίκον εμβολιασμοί στο Δήμο Φαρσάλων

Ξεκίνησε χθες στον Δήμο Φαρσάλων, ο κατ’ οίκον εμβολιασμός από Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, καθώς και υπαλλήλου του Προγράμματος “Βοήθεια Στο Σπίτι”.

Συγκεκριμένα, χθες ο Ιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων κ. Γ. Νεχωρίτης, μαζί με νοσηλεύτρια του ΚΥΦ και υπαλλήλου του “Βοήθεια στο Σπίτι” πραγματοποίησαν τους πρώτος εμβολιασμούς κατ’ οίκον, στην πόλη και σε χωριά του δήμου Φαρσάλων, για όσους πολίτες ήθελαν να εμβολιαστούν και δεν είχαν μέχρι τώρα την δυνατότητα να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα για λόγους υγείας.

Ο κατ’ οίκον εμβολιασμός, γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και τα ραντεβού κλείνονται μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Για το ραντεβού απαιτούνται ο αριθμός ΑΜΚΑ, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας. Η δράση αυτή αφορά άτομα που πάσχουν από κινητικά προβλήματα όπως τετραπληγία, παραπληγία, ανοϊκά άτομα, πάσχοντα από αλτσχάιμερ, άνοια καθώς και άτομα μη δυνάμενα να μετακινηθούν λόγω κινητικών προβλημάτων και κατάκλισης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία Γ.Γ.