Ο καιρός της Πέμπτης

Σε ποιες περιοχές οι βροχοπτώσεις αναμένεται να είναι έντονες. Άνεμοι εντάσεως έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Αναλυτική πρόγνωση.

Στη Θράκη, στη Μακεδονία, βαθμιαία στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα στα δυτικά και νότια, τις πρωινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και νότια τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ύφεση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4, στο Ιόνιο 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ιονίου θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, εντάσεως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 και μετά το μεσημέρι βόρειοι, εντάσεως τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς και κατά τόπους στην Κρήτη μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 στο Ιόνιο τοπικά 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, με τις μέγιστες τιμές να σημειώνονται στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και κατά τόπους στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.