Ο καιρός της Τετάρτης

Για την Τετάρτη προβλέπονται τοπικοί όμβροι και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία και στη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, ασθενείς και στα πελάγη 4 με 5 μποφόρ, με ενίσχυση από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά σε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 και κατά τόπους στα ανατολικά και τα νότια τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ύφεση αναμένεται το βράδυ και από τα δυτικά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από την νύχτα βόρειοι-βορειοανατολικοί, με ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37-38 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 3-4 μποφόρ. Από το μεσημέρι, οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί, σταδιακά στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 39 βαθμούς Κελσίου, δε στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ, δε στα νότια δυτικοί, 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπονται σε Θράκη, Μακεδονία, βαθμιαία σε Θεσσαλία, Σποράδες και βόρεια Εύβοια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.