Μεθύσι…και αυτόφωρο για δυο Λαρισαίους οδηγούς

Πολύμηνη φυλάκιση, αφαίρεση αδειών οδήγησης, αλλά και πινακίδων που θα σημάνει την ακινητοποίηση του οχήματος, όπως και μεγάλο και χρηματικό πρόστιμο επέβαλε χθες σε δύο Λαρισαίους, το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Οι οδηγοί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, ο μεν πρώτος να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, ο δε δεύτερος γιατί αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ.

Στην πρώτη περίπτωση 26χρονος οδηγός ΙΧ, Αλβανός κάτοικος Λάρισας, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στη διασταύρωση των οδών Ολύμπου και Βύρωνος. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών , με αναστολή, 1.200 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος για έξι μήνες.

Στη δεύτερη περίπτωση 39χρονος Λαρισαίος οδηγός αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ, ισχυριζόμενος ότι οδηγούσε η αρραβωνιαστικιά του κάτι που υποστήριξε και η ίδια.

Το δικαστήριο όμως δεν τους πίστεψε και επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με αναστολή, 1.200 ευρώ πρόστιμο, καθώς και αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος για έξι μήνες.

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – Β. Κακάρας