Κέλλας από τα Φάρσαλα: «Εθνικό ζήτημα η προστασία του περιβάλλοντος»

«Σε όλη την Ελλάδα και τον ορθόδοξο κόσμο τιμούμε την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Κυρίας των Αγγέλων, της Μεγαλόχαρης Παναγίας, που προστατεύει αδιαλείπτως το γένος και την πατρίδα μας. Χάρη σε Αυτήν στεκόμαστε όρθιοι, όταν σε κάθε συλλογική και ατομική δοκιμασία προστρέχουμε στην αγκαλιά Της, ζητώντας τη μεσιτεία Της στον Υιό Της και Κύριο ημών Ιησού Χριστό.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από τα Φάρσαλα και τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μετά το πέρας τουΠανηγυρικού Εσπερινού και των εγκωμίων προς την Κυρία Θεοτόκο, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, προσθέτοντας:

«Προσευχόμαστε και παρακαλούμε την Υπέρμαχο Στρατηγό να δίνει δύναμη και κουράγιο στους συνανθρώπους μας, ιδίως σε όσους μάχονται για τις ζωές τους στα νοσοκομεία και σε εκείνους που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους κατά τη διάρκεια των πρόσφατων πυρκαγιών.

Κατασβένοντας εκατοντάδες πύρινα μέτωπα, η Κυβέρνηση προχώρησε τάχιστα στη λήψη μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων συμπατριωτών μας. Οφείλουμε όμως να εργαστούμε όλες και όλοι μαζί, ανεξαρτήτως κομμάτων και πολιτικών προτιμήσεων, ώστε να θωρακιστεί πληρέστερα η χώρα μας απέναντι στην Κλιματική Αλλαγή.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι εθνικό ζήτημα και συνιστά προϋπόθεση για την αειφόρο ανάπτυξη της περιφέρειας. Είναι στο χέρι μας να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

Για την 140η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης

Ο Λαρισαίος πολιτικός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Φαρσάλων, σημειώνοντας:

«Οι Φαρσαλινές και οι Φαρσαλινοί, όπως και όλοι οι Λαρισαίοι, έχοντας δείξει αξιοσημείωτη αντοχή απέναντι στις φυσικές καταστροφές, που έπληξαν πολλαπλά τον τόπο μας την τελευταία χρονιά, εξέρχονται απ’ την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο επούλωσης των πληγών, που προκάλεσε ο “Ιανός”, και γιορτάζουν σήμερα διπλά τιμώντας την 140η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από την τουρκική κατοχή και προσάρτησής της στο Ελληνικό Κράτος. Μαζί τους, όλος ο Νομός Λάρισας και η Θεσσαλία, αποτίουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας, που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και την ενσωμάτωσή της στην ελεύθερη Ελλάδα.

Χρόνια πολλά, με υγεία και δύναμη σε όλο τον κόσμο».