Φαρσαλινός “έχασε” από απάτη 11.400 Ευρώ

Στα δίχτυα απατεώνων “έπεσε” Φαρσαλινός, ο οποίος πήγε να αγοράσει μέσω αγγελίας από τα κοινωνικά δίκτυα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο…και είδε από τον λογαριασμό του να κάνουν “φτερά” 11.400 ευρώ.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, το ανυποψίαστο θύμα έπεσε στην παγίδα από επιτήδειους που δρουν και αποσπούν χρήματα – έχοντας μεγάλη πειθώ – μέσα από το διαδίκτυο, μέσω αγγελιών που τοποθετούν σε κοινωνικά δίκτυα.

Ο δράστης κατάφερε να ξεγελάσει και να αποσπάσει από το θύμα τους αριθμούς της κάρτας του, και άλλα ευαίσθητα στοιχεία και τα απέσπασε τμηματικά μεταφέροντας σε τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 11.400 ευρώ, χωρίς να λάβει αυτοκίνητο.

Όταν το θύμα αντιλήφθηκε ότι λείπουν τα χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του, ενημέρωσε το ΑΤ Φαρσάλων όπου κινεί διαδικασίες για τον εντοπισμό τους.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι απάτες μέσω του διαδικτύου, που ξεγελούν τα ανυποψίαστα θύματα τους, απομακρυσμένα με υποτιθέμενες δελεαστικές αγγελίες.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία