Ο καιρός της Παρασκευής

Για την Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές σε Μακεδονία και Θράκη και στα υπόλοιπα, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά, η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 29 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5-6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ, πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα ανατολικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 4 και από το απόγευμα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 και στην κεντρική Μακεδονία κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου, δε στα νησιά του Ιονίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στην κεντρική Στερεά. Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, με βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 364-35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 27 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι νωρίς το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο

Για τον Δεκαπενταύγουστο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.