Ανασχηματισμός: Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί (εικόνες)

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίσθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι πέντε υπουργοί και υφυπουργοί – όλοι με θρησκευτικό όρκο.

Η ορκωμοσία των κ.κ. ΣκέρτσουΟικονόμουΤριαντόπουλουΛιβάνιου και Στύλιου έγινε από τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ο οποίος ευχήθηκε στα πέντε κυβερνητικά στελέχη, «καλή δύναμη να έχετε».

Ανασχηματισμός - Ορκωμοσία Υπουργών

Ακολούθησαν τα καθιερωμένα «πηγαδάκια» με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πέντε υπουργούς και υφυπουργούς, ενώ παρευρέθησαν και λιγοστοί συγγενείς τους.

Ανασχηματισμός - Ορκωμοσία Υπουργών

Οικονόμου: Θα έχουμε τη δυνατότητα να τα λέμε πολύ συχνά, από την άλλη εβδομάδα κιόλας θα έχουμε συνεχή επικοινωνία

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιωάννης Οικονόμου δήλωσε στην ΕΡΤ: «Θα έχουμε τη δυνατότητα να τα λέμε πολύ συχνά, από την άλλη εβδομάδα κιόλας θα έχουμε συνεχή επικοινωνία».

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μιλούν για «εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων» και όχι «μίνι ανασχηματισμό» καθώς δεν εισέρχεται κάποιο νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση.

Η εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων δεν σημαίνει ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, για τον οποίο ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου αλλά αρνήθηκε να απαντήσει.

Όπως αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, βρισκόμαστε στην πρώτη φάση των αλλαγών στην κυβέρνηση. Θα ακολυθήσει και δεύτερη φάση Ο ανασχηματισμός θα γίνει, αλλά θα γίνει στην ώρα που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός, όπως λένε.