«Μήνυμα στο μενταγιόν» στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων σήμερα από την θεατρική ομάδα Πασπαρτού

Η θεατρική ομάδα Πασπαρτού σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Κ.Π.Α  του Δήμου Φαρσάλων παρουσιάζει το έργο της Κατερίνας Χατζημαρκάκη «Μήνυμα στο μενταγιόν», σε σκηνοθεσία Ηλία Παπαγιάννη, την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 και ώρα 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Αυγούστου.

« Μάρτιος του 2021».

Η Ελληνική Κυβέρνηση ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, και η πρωτεύουσα βρίσκεται σε αναβρασμό. Προετοιμασίες, στολισμοί δημοσίων χώρων άλλα και στρατιωτικά εμβατήρια που κοσμούν τις δοκιμαστικές παρελάσεις φτάνουν μέχρι το διαμέρισμα-εργαστήριο ενός ταλαντούχου επιστήμονα κβαντικής φυσικής, του Ιάσωνα. Απομονωμένος για χρόνια, έρμαιο της δυνάστριας Κυβέλης που καπηλεύεται κάθε του ανακάλυψη, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της νέας του εφεύρεσης, μιας πραγματικής “Μηχανής του Χρόνου”.  Στόχος της αδίστακτης Κυβέλης είναι να ταξιδέψει στο χρόνο και να τοποθετηθεί στο πάνθεον των μεγάλων επιστημόνων.

Όλα είναι έτοιμα για την πρώτη δοκιμή, ώσπου το ταξίδι στο παρελθόν αντιστρέφεται και… στο σύγχρονο σαλόνι του διαμερίσματος εμφανίζεται ο Τάσος, ένας αγωνιστής του 1821 κυνηγημένος από τα καρυοφύλλια των Τούρκων!

Διαδραματίζονται  σκηνές πανικού μεταξύ των ηρώων, όταν κάνει την εμφάνιση της μια ακόμη απρόσκλητη επισκέπτρια από το παρελθόν, η πρωτόγονη Ουάχα, η οποία κατάγεται από την αρχαία πόλη των Ιωαννίνων!

Το παρελθόν γίνεται παρόν, ο χρόνος παρεκτρέπετε, και όλες τις εξηγήσεις δίνει το κρυφό μήνυμα σε ένα μενταγιόν!

Μέσα από αλλεπάλληλες εναλλαγές κωμικών καταστάσεων, συγκίνησης και στοχασμού η συγγραφέας δίνει στο κοινό μια ανατρεπτική πλευρά του σύγχρονού ανθρώπου που στο πέρασμα των αιώνων κυνηγά τον εξευγενισμό και την μακροζωία, θυσιάζοντας όμως τις αρχές και τα ιδανικά πάνω στα οποία στηρίχθηκαν οι πρόγονοι μας και έδωσαν στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον. Άραγε, πόσο περήφανοι θα ήταν οι πρόγονοι μας;

Παίζουν αλφαβητικά οι ηθοποιοί: Έλενα Γράβαλου, Θοδωρής Κανάκης, Νατάσα Μεταλιού, Βασίλης Σακκάς, Κατερίνα Χατζημαρκάκη

Σκηνικά – Κοστούμια: Θεοδώρα Παπαδούλη