Καιρός: πτώση θερμοκρασίας και τοπικές μπόρες την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στη νησιωτική χώρα. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, προβλέπονται τοπικές βροχές. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 32 και στα υπόλοιπα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου, δε στα νησιά του Ιονίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ιδιαίτερα στην ανατολική Πελοπόννησο από το μεσημέρι και μετά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 29 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.