Καιρός: καύσωνας με 42 βαθμούς και μπόρες την Τετάρτη

Που θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για την Τετάρτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν όμβροι και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 με 41 βαθμούς και κατά τόπους στη Θεσσαλία και τη Στερεά τους 42 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 26 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου, στα παραθαλάσσια τμήματα 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς, το απόγευμα νότιοι, 3-4 μποφόρ και το βράδυ βόρειοι-βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 40-41 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί-βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 23 έως 40-41 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 24 έως 41-42 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη, στη νησιωτική χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στη Θεσσαλία. Βαθμιαία, νεφώσεις θα αναπτυχθούν σε όλα τα ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της Πελοποννήσου μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 30 με 32 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.