Η ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων καταγγέλλει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης

Η κομματική οργάνωση Φαρσάλων του ΚΚΕ καταγγέλλει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις ανυπολόγιστες καταστροφές, ειδικά  στην Εύβοια, που ο κόσμος έμεινε αβοήθητος με ανεπάρκεια μέτρων, μέσων και προσωπικού. Αυτό που ζούμε σήμερα, είναι αποτέλεσμα ενός διαχρονικού εγκλήματος στο οποίο έχουν βάλει  την σφραγίδα τους όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, καθώς ποτέ δεν έδωσαν βάρος στην πρόληψη  των πυρκαγιών και των επιπτώσεων τους, παρά μόνο στην καταστολή τους.

Φέτος η δασική υπηρεσία ζήτησε 17 εκατομμύρια για να κάνει τα απαραίτητα έργα, η κυβέρνηση έδωσε μόλις 1 εκατομμύριο με αποτέλεσμα να μην συντηρηθούν οι δασικοί δρόμοι, να μην ανοιχτούν ζώνες, να μην λειτουργούν ούτε οι πυροσβεστικοί κρουνοί. Επίσης οι τραγικές ελλείψεις στην  Πυροσβεστική, που δεν είναι μόνο στα εναέρια μέσα, αλλά  με 4.000 κενά σε  προσωπικό, αλλά  και σε οχήματα. Όσο δε για τις αποζημιώσεις αυτές πρέπει να δοθούν  χωρίς εξαιρέσεις και προ-απαιτούμενα στους πληγέντες, στο 100%. Τα ζητήματα προστασίας και  αποκατάστασης πρέπει  να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος, με την οργανωμένη του πάλη να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια.

Γνωστοί οι  υπεύθυνοι και η αιτία!!   Να παρθούν τώρα  όλα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της λαϊκής περιουσίας.

Η δίκαιη οργή να γίνει δύναμη διεκδίκησης και ανατροπής.

Η αγανάκτηση να γίνει πρωτοπόρα μαχητική δράση και διεκδίκηση.
Στο ίδιο έργο θεατής  ο λαός , με την κυβέρνηση ,όπως έκαναν και οι  προκάτοχοί της, να επικαλείται τα ”ακραία καιρικά φαινόμενα” και να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη. Το κράτος παίρνει ”μηδέν” στην προστασία της ζωής και της περιουσίας του  λαού.

Διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων,(ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ)

6,6 δις για το ΝΑΤΟ to 2021

1,9 δις για τα Rafale

120 εκατ. χάρισμα στην AEGEAN

30 εκατ. για πανεπιστημιακή αστυνομία

ο κρατικός προϋπολογισμός προς τα Δασαρχεία είναι από το 2016 έως το 2021 είναι
μόνον από 1,6 εκατ. έως 1,7 εκατομμύρια